Toggle menu
Close menu

Molensteen amandelmeel zit in de Allerhande Donna Hay taartbox van deze maand!

Chocolade meringue taart; De combinatie van chocolade met meringue is zaaalig én verassend. Alles zit gemakkelijk in een doos en de bereidingswijze van deze taart is niet al te moeilijk. Kortom: bij ons staat hij stipt op nummer één! En om Donna Hay te citeren: ‘ik hoop dat deze taart ook jouw favoriet wordt’. Te verkrijgen online of in de grotere Albert Heijn winkels op de gebaksafdeling.

Naast het recept voor de Chocolade Meringue taart heeft Donna Hay nog een recept met amandelmeel: Jamkoekjes (p. 190); erg leuk is om te maken met de kinderen deze herfstvakantie.

Na het bakken van deze heeeerlijke taart blijft er nog wel wat Amandelmeel over.  Maar naast een taart maken kun je nog zoveel meer met amandelmeel:  bijvoorbeeld er marsepein van maken. Om marsepein te maken, heb je namelijk alleen wat amandelmeel, (poeder) suiker en een ei nodig. Marsepein  kun je natuurlijk zo op eten of verwerken in een appeltaart of herfstfruitgalette.

Amandelmeel bevat weinig koolhydraten en veel goede vetten. Goed om te zien dat Allerhande deze maand in de bakspecial ‘bijzonder bakken’ meer aandacht besteed aan bakonderwerpen als glutenvrij, vegan, minder of helemaal geen suiker. Daar past Amandelmeel natuurlijk helemaal in!  Op pagina 199 & 208 vind enkele recepten die passen in het “bijzonder bakken” thema: bananenbroodtulband & dadel abrikozen tartelettes.

Lang leve amandelmeel!

 

< Terug naar nieuwsoverzicht